Autor |
RE: RED ORCHESTRA Ostfront 41-45 |
Razor
Pilot
|
Ahoj,kluci,nemuzete mi nekdo sehnat origo Red Orchestra?U nas v Boulich ji nesezenu a chtel bych taky valcit,vice pres PM...
Upravil Razor, 02/11/2009 22:24 |
|
Autor |
310_BleskovejPodrs
Officer
|
Objednej třeba TADY za 199,- Kč plus poštěvný a dojde ti až pod nos poštou
|
|
Autor |
Gringo
Pilot
|
Omaha Beach i ta Francouzká vesnička byla včera super.
|
|
Autor |
311_Tjurma
Officer
|
310_Gringo napsal/a:
Kurva to z vás musely lítat střeva do všech směrů
|
|
Autor |
Gringo
Pilot
|
311_Tjurma napsal/a:
310_Gringo napsal/a:
Kurva to z vás musely lítat střeva do všech směrů
Co blázníš? Byla to totální procházka růžovou zahradou
|
|
Autor |
310_Crowley
Officer
|
Jestli se dnes ukážeš, tak něco zapálíme, někoho zesměšníme a pak můžeme zaskákat.
|
|
Autor |
311_Vont
Officer
|
jo jsem pro tentokráte si vezmeme německé tanky a to teprv bude tanec usáci maj tanky ze šufánkový oceli
...páteř snadno křupne, když se na ní dupne...
Něco dobrého jsem se ale přece naučil: NEUHNOUT A DRŽET KURZ (RH) |
|
Autor |
310_Crowley
Officer
|
Ha, podvratný živel!
a ) T34/85 je svižník jak noha a IS-2 je prostě terminátor. O nějaké poruchové pantery nebo krabicoidní tigery tady nikdo nestojí
b )předpokládám, že kýženým cílem bude Normandie (tedy DH).
Bláto, zimu a svrab východní fronty necháme rádi vám profíkům, my sváteční válečníci budeme radši osvobozovat francouzské bordely
Upravil 310_Crowley, 03/11/2009 20:12 |
|
Autor |
Gringo
Pilot
|
310_Crowley napsal/a:
Jestli se dnes ukážeš, tak něco zapálíme, někoho zesměšníme a pak můžeme zaskákat.
Nejspíš to neklapne, dneska jsem hodnej na ženu, vzhledem k tomu, že jsem včera válčil do půl jedný
|
|
Autor |
310_Crowley
Officer
|
Damn!
No, nevadí, válka počká
|
|
Autor |
Noram
Pilot
|
já bych šel pokud ping dovolí
|
|
Autor |
311_Vont
Officer
|
Na DH jsou pingy téměř vždy vysoké, protože servry jsou kolem New Yorku, snad jedinej o kterém vím je tuším v Berlíně tam se dá hrát bez problémů.
To Crowley: No je to pravda že IS2 je terminátor a pokud je v rukách zkušenéto tankysty, tak je to zabiják a může obstát na značnou vzdálenost klidně 3 tigrům. Jenže ne vždy hra kopíruje skutečnost co jsem se doposud dočetl, tak je znám z historie snad jeden jediný případ kdy se tyhle dva typy tanků střetly v boji. Bylo to už z konce války, nemám bohužel bližší info. Já osobně dávám přednost ve hře Stugu zatím jsem s ním dokázal stalina zničit na 1300m navíc Stug III byl typ stroje co za celou dobu války zničil nejvíce ruských tanků vůbec.
T-85 je taky impozantní tank na asi nejlepším podvozku té doby, horší už to bylo s výzbrojí, přesto že měl kanon ráže 85 ani z daleka se nevyrovnal 88 tigra či elefanta, ale předčil ho i pak ráže 75mm. Na vině jsou nekvalitní tankové hlavně na straně rusů, nemluvě o parametrech munice.
Asi nejvěrněji je ztvárněn v DH Jagdpanther. Byl vyroben pouze v počtu 400ks a po nazazení na východní frontě doslova děsil vše, co se na frontě pohybovalo. Je zaznamenáno hlášení sovětského velení, kde se uvádí: Nepřítel nasadil novou zbraň, máme vysoké ztráty na vzdálenost 2 km. Ješte bych dodal takovou zajímavost která udává bojovou hodnotu tanku Tiger I a to, že na jeden tento stroj se rovnal 7 tankům T-34, nebo 9 M4 Shermen Pokud bych uměl a měl možnost vkládat nějaké obrázky mohl bych i pro zajímavost, ale to už je trocho oftopik
Pro zájemce, zde se dá najít myslím si něco pro každého
http://www.panzernet.net/
|
Autor |
310_Crowley
Officer
|
To, máš nepochybně pravdu, i když z mého pohledu je Tiger vyloženě ošklivý a fuj (toliko můj odborný příspěvek do fundované diskuse ).
A teď se jen modli, aby na náš web nezabrousil 313_Gryzlov, protože to je největší žijící tankový odborník české ilovské komunity a obhájce sovětské techniky
K těm Stalincům: někde jsem četl, že do konce války tvořilo (snad) 90% jimi vypálené munice pouze tříštivé granáty. ( Asi protože potkat německý tank bylo umění )
|
|
Autor |
311_Vont
Officer
|
No ono taky ty staliny, jako většina tanků obecně, nebyla určená pro boj s tanky. Priorita tanků byla v podpoře běchoty a ničení obraných pozic nepřítele. Později se vše specializovalo. Stalin byl primárně určen k boření bunkrů a malých pevností, proto ten jeho silný kanon. I nunice byla tuším 75% tříštivá záleželo na tom kde a jak byly nasazení. Na zbraních asi dle mého názoru není co obdivovat, protože všechny dojedné slouží k zabíjení, ale na druhou stranu není asi slavnějšího tanku jako je právě Tiger, který tehdy šokoval celý svět.
|
Autor |
Mrtvola
Pilot
|
Vonte ty si zahráváš
Ale buď klidnej, flame tiger x T případně bedny s hvězdičkou x bedny s křížkem, se na fóru vždycky jednou za rok objeví a pak je zas pokoj.
|
|
Autor |
Gringo
Pilot
|
Včera jsem měl tu čest vyzkoušet tuhle zrůdu.
http://www.panzernet.net/tankist/stranky/samohybky/su152.php
A zařvaly čtyři Tygry, než mě z toho dostali.Hoši ten 152 mm kanon, to je louskáček.
|
|
Autor |
310_Crowley
Officer
|
šmarjá to tam je? Mají ho v Lešanech, na živo je to velmi působivá potvora (nebo je to tam ISU-152?). Lauf jak komín od parníku. Akorát je to houfnice a jako taková nevím kolik asi tak vezla protitankové munice na ty tigery
Zato já si včera odpoledne skočil a anšto spojenců bylo plno, šel jsem za skopce. A ejhle co tam měli v nabídce. Nějaký nový stíhač tanků (přiznám se že v nich mám celkem bordel, tak nevím zda to byl Panzerjäger nebo Jägtpanzer nebo co). Tak jsem do toho vlezl, aby jsme se lépe poznali a nestačil jsem koukat. Ze začátku jsem tam tak nesměle popojížděl, ale pak jsem zjistil že jsem nezničitelný. 5 zásahů, ta potvora byla celá červená, ale střílela a jezdila jakoby nic. Kdyby neskončila mapa tak tam jezdím do dnes. Jsem z toho v rozpacích, nefandí těm německým strojům ti tvůrci až příliš okatě?
Upravil 310_Crowley, 12/11/2009 15:25 |
|
Autor |
311_Liboch
Officer
|
Crowley, myslím že ta potvora o které mluvíš byla fakt oříšek. Naštěstí jich němci neměli moc a hodně chlastala. A dvě tyhle potvory dvacet Shermenů nezastaví.....ale poměry v RO se historie nedrží. Když na tuhle potvoru spojenci narazili, stáhli se, zavolali letectvo a bylo po parádě.
|
|
Autor |
310_Crowley
Officer
|
Jo, nějaká letecká podpora by se občas šikla
BTW jedná se nakonec o Jagtpanther.
http://www.panzernet.net/panzernet/stranky/stihace/jgdpanther.php
Vyrobeno necelých 400 ks. A opravdu chlastal jak prokopnutý. 280l/100 km na silnici, 700 l /100ks v terénu
|
|